Attached and detached houses



YO2 architecture urbanism

GFA app. 3,890 m²


The site is located in the Gapyong valley. The development follows the sloping hill and the steep topography is modelled with retaining walls towards the roads. Platforms form stepped garden terraces on the rear side of the buildings. Small front gardens separate the buildings from the street, creating private entrance situations and shelter from view.

Our vision introduces the concept of energy efficiency and sustainability as added value in everyday life. The building features many elements, which allow the user to break common stereotypes of living concepts and to generate a new lifestyle.

The MS Loft home is based on the concept of open space living. A sequence of spaces – some more secluded and intimate, some more open – impart to the house’s lofty quality. The interior design is characterised by a flexible use of space. Sliding doors separate the different functions and help to create different zones within the house.

The kitchen is located in the centre of the ground floor, as part of the multifunctional space – creating an ideal meeting place for the residents. All necessary electronic devices are integrated in the kitchen furniture and generate a small but efficient workspace. The sleeping area, on the upper level, is the only area separated from the communal downstairs space. Like other zones in the house it is characterized by its flexible usability, the rooms are interchangeable however their intrinsic special quality defines their character. The two primary sleeping rooms are connected to each other by a light well. A small workspace is located on the gallery, overlooking the kitchen area.

In order to reduce high cooling loads, a cooling system is embedded in the ceiling construction. Like the heat pump, the cooling ceiling is using the flow of air to increase thermal comfort within the building. An exterior louver –system, integrated in the window frames, provides effective shading. Photovoltaic panels will further increase the building’s energy sufficiency.